Slechtvalken – Terug van de rand

Slechtvalk roofvogels bevonden zich halverwege de jaren zeventig op het punt van uitroeiing. Dit sublieme gevederde schepsel van prooi, beschouwd als een gevogelte van soevereiniteit in het licht van het feit dat hun gebruik voor valkerij regelmatig uniek werd overgedragen aan heersers, was een overlevende van DDT-schade.

DDT was een algemeen gebruikte insectenspray vanaf de onthulling van zijn geschiktheid tegen muggen in 1939 tot de boycot in de VS in 1972. DDT werd bijna onvoorspelbaar gebruikt totdat de distributie van Silent Spring door Rachel Carson in 1962 de risico’s van grenzeloze DDT en bug blootlegde spray gebruik. DDT werd gezien als zo’n belangrijke insectenspray dat Paul Hermann Muller in 1949 de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde ontving voor de onthulling van de hoge levensvatbaarheid van DDT als een giftige stof voor een paar geleedpotigen.

Toen het aantal inwoners van een paar vogelsoorten in de jaren 1950-1970 sterk daalde, werd ontdekt dat gevleugelde wezens hoog in de geëvolueerde manier van leven achter gevleugelde dieren, vissen en verschillende wezens die veel DDT aten, achterna gingen en aten. en het in hun zakdoeken verzamelden, hadden een verre en brede conceptuele teleurstelling. DDT in hoge concentraties veroorzaakte delicate eieren in deze gevleugelde wezens, met het doel dat de eierschalen niet voldoende in staat waren om voldoende te genereren. Slechtvalkuilen, Amerikaanse zeearenden, bruine en pelikanen waren een deel van de diergroepen die over het algemeen door dit probleem werden beïnvloed.

Na de beperking van DDT-gebruik hebben deze soorten sensationele recuperaties doorgemaakt. De Amerikaanse zeearend en de bruine pelikaan kwamen erachter hoe ze met basisbeveiliging konden herstellen van achtervolging en wat woonruimteverzekering. Slechtvallende roofvogels hadden meer steun nodig. Programma’s voor het grootbrengen en afleveren van gijzelaars waren buitengewoon effectief, en nu kunnen we deze fantastische haviken opnieuw lokaliseren, die elk uur met snelheden tot 250 mijl kunnen aankomen wanneer ze op een prooi springen, jagen en weer opstijgen in onze lucht.